Kadın & Erkek Dövme Acı Haritası

Kadın & Erkek Dövme Acı Haritası

Dövme Acı Haritası

 

Arkadaşlar, öncelikle dövme acı verir. Ve bu pek çok dövme severin hoşuna giden tatlı bir acıdır. Sonuçta derinin yüzeyine kalemle değil, derinin alt tabakasına iğne yoluyla boya enjekte edilir. Dövme acısı yaptırdığınız vücut noktasına ve sizin ağrı/acı eşiğinize göre değişiklik gösterir. Acı için net somut acı oran tarifleri yapamayız. Dakikada 3000 iğne vuruşuna ulaşan dövme makinesinin acısı dayanılmaz olmasa da yok denecek kadar az da değildir.

 

Sizleri bu kadar korkutmak yeter. Şimdi dövme acısını kaldırılabilir oranlarda duyabileceğiniz, daha az hissedeceğiniz yerleri açıklama zamanı. Tabii daha çok acıtan hatta dayanılmaz olacak yerleri açıklamanın.

 

Kadın & Erkek Dövme Acı Haritası

 

Dövme acısı her insana göre değişiklik gösterse de genel kanının aksine bu acılara kadınlar daha dayanıklı. Dövme acı haritaları bizlere vücudun nerelerinin acıyıp nerelerinin daha az acıdığı konusunda yardımcı olurlar.

 

Kadın Dövme Acı Haritası

 

Kadınlar için hazırlanmış bir dövme acı haritasına bakarak detaylı olarak vücudun hangi noktalarında acı ve ağrının arttığını görebiliriz. Bu sayede dövme yaptırmaya daha elverişli noktaları harita üzerinden seçerek rahatlıkla dövmenizi yaptırabilirsiniz. Dövme acı haritasından anlaşılabileceği gibi kırmızı yerler en çok acıyan yeşil yerler en az acıyan noktaları belirtiyor.

 

Erkek Dövme Acı Haritası

 

Erkekler için hazırlanmış bu dövme acı haritası ile vücudun dövmeye en çok tepki veren noktalarını görebiliriz. Dövme acısının katlanabilir olduğu noktaları seçerek kendi dövme alanımızı seçebiliriz.

 

Dövme Acısı Nasıl Azaltılır?

 

Dövme acısını azaltmak için çeşitli şehir efsaneleri kulaktan kulağa dolaşsa da öncelikle doğru noktalara doğru iğnelerin uygulanması gerekmekte. Bu sebeple profesyonel bir dövme stüdyosu ve deneyimli bir dövme sanatçısı ile çalışmak önemlidir. Acı eşiği oldukça düşük kişiler için acı azaltma özelliği olan kimi profesyonel dövme sıvıları bulunmaktadır.

 

Bir dövmenin yapıldığı her alan da aynı şiddette acımaz. Örneğin kolunuza yapılan bir dövme de kolun altına doğru olan yerlere denk gelen noktalar daha çok acıyacak geri kalan yerler daha az acıyacaktır. Dövme uygulaması sırasında acı şiddeti yüksekse dövmecinize söyleyerek vücudunuzu dinlendirmeniz iyi olacaktır.

 

Dövme Yaptırmanın En Çok Acıttığı Bölgeler

 

Dövme yaptırmanın en çok acıttığı noktalar olarak koltuk altı, meme uçları, dudaklar, göz çevresi ve parmak eklem noktaları diyebiliriz. Kimi noktalar sadece acı hissi nedeniyle değil kullanım sıkıntısı nedeniyle de tercih edilmezler. Mesela parmak dövmeleri yapılırken acıtması yanı sıra ellerin sürekli farklı kimyasallarla haşır neşir olması, 4 mevsim güneşe maruz kalması sebepleriyle hızla solabilirler.

 

Dövme Yaptırmanın En Az Acıttığı Bölgeler

 

Derinin kalın, kemiklerin ve sinir uçlarının uzak olduğu bölgeler dövmenin en az acısını hissedeceğiniz yerlerdir. Dövme yaptırmanın en az acıttığı bölgeler ise kol, omuz, baldır, üst bacak ve omurlar dışındaki sırt bölgesidir.

 

Dövme Acısı Neye Benzer?

 

Dövme acısı epilasyondan, diş tedavisi iğnelerinden ya da enjektörlü iğnelerden daha az acıtır. Yapıldığı bölgeye göre bir böcek ısırığı, kedi tırmalaması ya da elinizle hafifçe iğne batırmak gibidir. Herkesin acıya olan toleransına göre farklı bir tarif yaptığı dövme acısı katlanılmayacak bir şey değildir.

 

Dövme iğnesi cildimize girdikten sonra vücut tepki olarak stres hormonları salgılar. Bu hormonlar adrenalin benzeri etki yaparak bu acının bölgeyi donuklaştırdığını hissedebilirsiniz. Dövme yapılırken sohbet etmek, müzik dinlemek ya da video izlemek bu stresi azaltacaktır.

 

Bilek, dirsek, ayaklar, parmaklar gibi çok kemikli alanlarda dövme yaptırırken titreşimli bir ağrı hissedebilirsiniz. Kemiklerdeki sinirlerden kaynaklı bu his acı verdiği kadar rahatsız edici bir deneyim de ortaya koyar.

 

Dövme Acısı Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Dövme acısı kadar dikkate alınması gereken iki şeyden birisi pişman olunmayacak doğru dövme seçmek ve bunu sağlıklı koşullarda uygulayacak doğru profesyonel dövmecilerle çalışmaktır. İyi bir dövme stüdyosunda sizin için doğru dövmenin tasarımını da yaptırabilir, aynı zamanda sağlığınızı riske atmayacak doğru dövme uygulaması hizmetini alabilirsiniz.

Etiketler: Dövme, Dövme Acısı, Dövme Yapımı
Kasım 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR