Evde dövme yapımı mümkün mü? Nasıl?

Evde dövme yapımı mümkün mü? Nasıl?

Toplumda yanlış bilgilere dayanan genel geçer fikirler sebebiyle pek çok doğru bilinen oysa yanlış olan şey vardır. Evde dövme yaptırmak konusu da bu alanda başa güreşir haldedir. Bir şeyi evde yapmak hem tüketim endüstrisine kapılmamak hem de daha güvenilir olması açısından tercih edilebilir, akla yatkın görünmektedir. Ancak konu dövme olduğu zaman ne yazık ki aynı şeyi söyleyemeyeceğiz.


Sonuçta dövmeden bahsediyoruz patates kızartması ya da yeni bir kazaktan değil. Dövmeler ve evde dövme yapma konusunda önce bir yanlışı düzelterek başlamalı. Evde geçici dövme yapılması hakkında görüşler ve ürünler olsa da özü itibariyle dövme zaten kalıcı bir şeydir. Dövme uygulaması kısaca derinin alt tabakasına dövme boyasının zerk edilmesiyle yapılır. Geçici olarak tanımlanan uygulama ise derinin yüzeyine farklı ürünlerle motiflerin işlenmesi işlemidir. Ancak halk arasındaki kullanımı bu vücut boyama işleminin adını dilimize geçici dövme olarak yerleştirmiş.


Evde Geçici Dövme Nasıl Yapılır?


Evde geçici dövme yapmak mümkündür. Farklı yöntemleri olmakla birlikte çocukların eğlenceli yüz maskesi boyamalarından, çıkartmalı motiflere kadar tüm beden boyama uygulamaları geçici dövme başlığı altında toplanır.


Evde geçici dövme yapmadan önce malzemelerin bu iş için uygun olup olmadığı kontrol edilmeli. Her ne kadar cilt yüzeyine yapılacak olsa da dermatolojik olarak zarar verici, tahriş edici ya da zehirleyici özelliği olmaması gerekmekte.


Dönem dönem merdiven altı üretilmiş kimi geçici dövme ya da boyaların piyasaya girmesi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarmaktadır. Özellikle kanserojen olabilecek kimi maddeler birçok ülkede çoktan yasaklanmıştır.


Dermatolojik testleri yapılmış güvenilir vücut boyama ürünlerini satın almak oldukça önemli. Evde geçici dövme yapmak için Vücut Çizim Kalemi kullanabilirsiniz. Özellikle çocukların oyunlarına ve yaratıcılıklarına katkı sağlayacak bu ürünler ile eğlenceli figürler ortaya çıkarabileceğiniz gibi gerçek bir dövme görüntüsünde minimal çizimler de yapabilirsiniz. Tabi bu tamamen sizin çizim yeteneğiniz ile alakalıdır. Vücut çizim kalemleri dışında, parmak boyaları ya da vücut boyamaya uygun farklı sıhhi boyalar piyasada bulunmakta. Bunlar da kullanılabilir.


Evde geçici dövme yapmak için bir diğer yöntem de gerçek dövme transfer kağıdını kullanmaktır. Web üzerinden bulduğunuz ya da kendi tasarladığınız dijital bir motifi transfer kağıdı üzerine yazdırabilirsiniz. Sonra bu çıktıyı uygun şekilde keserek vücudunuza yine transfer jeli ile beraber sürebilirsiniz. Dövme sanatçıları gerçek dövmeyi yaparken bu işlemi taslağı belirlemek için kullanırlar.


İspirtolu kalemler, ya da tahta kalemi olarak da bilinen kalemler kullanarak da evde geçici sahte dövmeler yapabilirsiniz. Çizim bittikten sonra üzerine bebek pudrası döküp bir de saç şekillendirici sprey sıkarsanız suyla temas etmediği takdirde bir kaç gün durabilecek bir sahte dövme yapabilirsiniz. Bu kalemler yerine eyeliner ile de yapılabilir.


Bütün bu yöntemler sıcak su ve sabun marifetiyle kolayca çıkmaktadır. Çok terlerseniz akarlar dikkatli olmalısınız. İnatçılık eden ve leke bırakan bir boya ile karşılaştığınız zaman da aseton ya da makyaj temizleme jeli, kullanabilirsiniz.


Evde İğneyle Kalıcı Dövme Yapımı Mümkün Mü?


Gerekli teçhizat olduğu zaman evde kalıcı dövme yapmak da teorik olarak mümkündür. Ancak evde kalıcı dövme yapmak hele hele kendi başınıza yapmak ciddi sağlık ve kozmetik sorunlar doğuracaktır.


Dövme işleminin sterilizasyonu sağlanmamış koşullarda ve yanlış malzemelerle yapılması geri dönüşsüz sonuçlara yol açar. Dövme sanatçıları uzun eğitim ve deneyim biriktirdikten sonra dövme yapmaya başlarlar. Dövme eğitimlerinde suni deriler kullanılarak bu işlem öğretilmeye başlanır. Derinin hangi tabakasına yapılıp yapılmayacağı ciddi bir deneyime gerektirir.


Dövme Kursu veya Eğitimi Var Mı?


Evde dövme yapmaya merakınız varsa önce iyi bir dövme kursu ile bu işin eğitimini almanızı tavsiye ederiz. Daha sonra da bir dövme stüdyosunda bu işlerin nasıl yapıldığı hakkında gözleme ihtiyacınız olabilir. Dövme hakkında hiçbir şey bilmeseniz bile dövmeci olabileceğiniz bir dövme meslek kursu tavsiyesi için tıklayın.


Evde Dövme Yapmanın Riskleri


Evde yapmaya çalıştığını bir kalıcı dövmenin daha sonrasında pişmanlık duyacağınız bir estetik facia ile sonuçlanacağına eminiz ancak daha da ciddi konu sağlık riskleridir. Ev koşullarında kullanacağınız alet edevatla vücudunuzu delmek etmek ciddi enfeksiyonlara davetiye çıkarabileceği gibi damarlı alanlar gibi yanlış bir noktada daha riskli sağlık sonuçları doğurabilir.


Sizlere en önemli tavsiyemiz sağlığınız ve bedeninize sahip çıkın. Bedeniniz hakkında tüm kararlar elbette sizin. Ama en değerli varlığınız olan bedeninize bir kötülük yapmayın. Mutlaka profesyonel bir dövme sanatçısı ya da stüdyosu bulup detaylı bilgi alın.


Etiketler: Dövme, Dövme Yapımı
Kasım 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR