Dövme Yaptırmak Acıtır mı? Dövme Acısı Neye Benzer?

Dövme Yaptırmak Acıtır mı? Dövme Acısı Neye Benzer?

Dünyanın en yaygın vücut süsleme sanatı olan dövmeyi ilk kez yaptırmak isteyen herkesin kafasında aynı soru oluşur: “Dövme yaptırmak acıtır mı?”


Aslında karmaşık ve göreceli bir cevabı olan bu soruyu hızla cevaplamamız gerekirse evet, dövme can acıtır. Dövme acısı kişinin acı eşiğine, dövmeyi vücudunun hangi bölgesine yaptırdığına göre değişir.


Dövme acısı ile ilgili efsaneleşmiş inanışların ardında geleneksel ya da ilkel dövme yaptırma metodları yatmaktadır. Günümüzün dövme makineleri dakikada 3000 kez deriye girip çıkabilme hızına sahip hassas cihazlardır. Cihaz ince iğneleri derinin dermis tabakasına kadar batırıp haznesindeki boyayı oraya bırakır ve çıkar. Dövmenin daha az acıttığı bölgelerdeki acı hissi ufak bir böcek ısırığı ya da kalem ucunu hafifçe batırmaya benzetilebilir.


Dövme Yaptırdığınız Bölgeye Göre Acı Derecesi

Kola Dövme Acıtır mı?
Kolun özellikle ön kısmında kaslar ve kalın bir deri tabakası olduğu için daha az acıtır. Kolun dirsek bölümü ve dirseğin içi ise daha çok can yakan yerlerdir.


Bileğe Dövme Acıtır mı?
Bileğe yapılan dövmelerde bileğin üstü daha az can acıtırken, iç kısmı daha çok acı verebilir.


Boyuna Dövme Acıtır mı?
Boyun bölgesi sinir ve damarların yoğun olduğu bir bölgedir ve daha çok acı verebilir.


Dövme Yaptırmanın En Çok Acıttığı Bölgeler

Vücudumuzda derinin ince, yağın az olduğu bölgeler ve sinir uçlarının yoğun olduğu noktalar daha çok acı verebilir. Bunlar arasında koltuk altı, kaburga kemikleri üzeri, ayak bileği gibi bölgeler bulunmaktadır.


Dövme Yaptırmanın En Az Acıttığı Bölgeler

Derinin kalın ve sinirlerin uzak olduğu bölgeler, örneğin kolun ön kısmı, dış uyluk, omuzun dışı gibi noktalar daha az can acıtan bölgelerdir.


Geçici Dövme Acıtır mı?
Geçici dövme yaptırmak can acıtmaz çünkü derinin altına değil yüzeyine uygulanır.


Herkesin acı eşiği farklı olduğundan, dövme acısını sabit bir ölçüde tarif etmek zordur. Ancak dövme yaptırırken acıyı minimize etmek için çeşitli yöntemler ve ürünler mevcuttur. Daha fazla bilgi ve öneri için dövme sanatçınızdan veya uzman birinden destek alabilirsiniz.


Etiketler: Dövme
Kasım 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR