Dövme stüdyoları için mobilya seçimi nasıl yapılır?

Dövme stüdyoları için mobilya seçimi nasıl yapılır?

Dövme stüdyoları için uygun mobilya seçimi yapmak için öncelikle stüdyonun ihtiyaçları belirlenmelidir. Dövme stüdyoları genellikle sterilizasyon ve hijyen açısından çok önemlidir, bu nedenle mobilyaların kolayca temizlenebilir olması gerekir. Ayrıca, müşterilerin rahatlığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Dövme müşterilerinin kendilerini gerginlikten arındırmaları ve iyi hissetmeleri için bekleme alanlarına rahat koltuklar, sehpalar tercih etmek gerekir.


Dövme stüdyolarında dövme yapılacak alanın dekorasyonunda yine hijyen ve ergonomi oldukça önemlidir. Hem müşterinin rahatı, konforu sağlanmalı hem de dövme sanatçısının saatler sürecek uygulamalarda vücudunu zorlamaması önemlidir. Bu sebeple set up sehpalarından, sedyelere, kol dayama sehpalarından, aydınlatmalara kadar her detay önem taşımaktadır.


Ergonomik mobilyalar farklı vücut bölgeleri ya da ebatlarına göre ayarlanabilir olduğu için özellikle tercih edilmektedir. Dövme müşterilerinin uzun süre aynı pozisyonda kalacakları göz önünde bulundurulursa ne kadar konforlu koltuklar ve yardımcı aparatlar kullanılırsa müşteri memnuniyeti o kadar artacaktır. Ayrıca daha ergonomik dövme sedyeleri dövme sanatçılarının sıklıkla yaşadıkları bel ve boyun zedelenmelerine karşı oldukça koruyucu bir araç olacaktır.


Dövme koltuğu seçimi, dövme stüdyolarının ihtiyaçlarına ve bütçelerine göre değişebilir. Dövme koltukları manuel veya elektrikli olabilir. Manuel dövme koltukları, sırt ve ayak yüksekliğini ayarlayabilen ve 180 derece geriye yatabilen modellerdir. Elektrikli dövme koltukları ise motorlu veya hidrolikli olabilir. Motorlu dövme koltukları, uzaktan kumanda ile yükseklik, sırt ve ayak açısını ayarlayabilen modellerdir. Hidrolikli dövme koltukları ise pedal ile yükseklik ayarlayabilen ve sırt ve ayak bölgesi manuel olarak ayarlanabilen modellerdir. Dövme koltuğu seçerken hem müşterinin hem de sanatçının rahatlığı, hijyen ve ergonomi gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca, dövme koltuğunun renk, tasarım ve fiyat gibi özellikleri de tercih edilebilirlik açısından önemlidir. Dövme koltuğu fiyatları ise modelin özelliklerine, kalitesine ve markasına göre değişiklik gösterebilir. Panormos Tattoo’da birçok farklı marka ve modelde dövme koltuğu bulabilirsiniz.


Etiketler: Dövme Malzeme, Dövme Mobilyası, Dövme Stüdyosu, Panormos, Stüdyo Mobilyası
Nisan 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR