Dövme polisliğe engel mi?

Dövme polisliğe engel mi?

Dövme ve Polislik: Kurallar ve Uygulamalar

Dövmenin polis olma önünde bir engel olup olmaması en çok merak edilen konulardan biridir. İşsizlik karşısında düzenli bir meslek olarak görülen polisliğe yönelen gençler arasında dövmesi olanlar, alınmazsam diye endişe taşımaktadır.


Polis Okullarında Dövme Kuralları

Tüm polis okullarında (POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ve bekçilik) dövme ile ilgili belirli kurallar bulunmaktadır. Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne göre:


  • Dövme, yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde görünüyorsa mesleğin icrası için engel teşkil eder.
  • Dövme içeriği, toplum ve meslek ahlakı ile bağdaşmayan unsurlar içeriyorsa, mesleğe alınmayabilir.

Yazlık Üniformadan Görünmeyen Dövmeler

Yönetmelik, yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövmelerin genellikle uygun olduğunu belirtmektedir. Ancak dövmenin içeriği de değerlendirme kriterlerine dahildir.


Dövme Silme ve Etkileri

Dövme sildirme işlemi, dövmenin iz bırakıp bırakmayacağına bağlı olarak değerlendirilir. Yönetmelik şartlarına uygun dövme silinirse, bu durum polis okulları ile ilişiği kesilmiş olan kişiler için geri dönüş imkanı sağlayabilir.


Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için dövmesi olan kişiler, polis okullarına başvurmadan önce ilgili kurumlara danışarak dövmelerini değerlendirebilirler.


Eğer dövme nedeniyle polis okulları ile ilişiği kesilmişseniz ve yönetmeliklere uygun dövmeniz varsa, Ankara İdare Mahkemesi'ne yürütme durdurma istemli iptal davası açma hakkınız bulunmaktadır.


Etiketler: Dövme, Polis
Şubat 13, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR