Dövme işlemi boyunca kullanılan ürünler nelerdir?

Dövme işlemi boyunca kullanılan ürünler nelerdir?

Bir dövme müşterisi olarak, vücudunuza ne tür kimyasalların değdiği konusunda bilgi sahibi olmak en doğal hakkınızdır. Ve fark etmiş olabileceğiniz gibi, dövme işlemi öncesinde, sırasında ve sonrasında çok sayıda krem, solüsyon ve sıvı kullanılmaktadır. Bunun birçok sebebi vardır.


Öncelikle dövme işleminin çoğumuzun düşündüğü gibi sadece meditatif ve eğlenceli bir aktivite olmadığını vurgulamalıyız; dövme işlemi aynı zamanda açık yaralar oluşturan ve vücudu enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getiren tıbbi bir süreçtir. Bu nedenle cilt travması en aza indirilirken, ortamın, ekipmanın ve dövme yapılan derinin sterilize edilmesi gerekir. Peçete, eldiven, kartuş, mürekkep kabı gibi dövme sanatçılarının kullandığı ürünlerin çoğu tek kullanımlıktır; ancak steril solüsyonlar, sabunlar, mürekkep, stencil krem gibi dövme yapılan deri ile temas eden ve sağlıklı dövmenin yanı sıra sağlıklı bir dövme işlemi yapılmasını sağlayan ürünler de bulunmaktadır. Bu anlamda cilde uygulanan ilk ürün alkoldür. Anlaşılır bir şekilde, dövmeli bölgenin tamamen sterilizasyonu için alkol kullanılması zorunludur. Ayrıca, şablon kremine yer açmak için ve ciltteki herhangi bir yağ veya kalıntı bu şekilde ortadan kaldırılır.


Şablon kremi, cilde nüfuz etmek ve mavi şablon mürekkebini emmek için özel olarak geliştirilmiş yapışkan bir üründür, ve bu krem sayesinde tasarımın en ayrıntılı kısımları ve ince çizgileri bile cilde aktarılabilir ve dövme işlemi boyunca orada kalır. Kolay bir iş gibi görünse de, şablon kreminin nitelikleri çok karmaşıktır. Stencil krem, cilt tarafından kolayca emilen; bununla birlikte cilt hücrelerinin tıkanmasını veya deri ile iğne arasında bir bariyer oluşturmasını önleyerek dövme mürekkebi için yer bırakan sofistike bir üründür. Şablon kreminin güçlü bir tutuş gücü olması beklenir (bu nedenle şablon kremimizi Strong olarak adlandırdık =). Bu güçlü olma durumu, cilt kadar transfer mürekkebi üzerinde de güçlü bir tutuşa sahip olmak anlamına gelir -ki böylece büyük dövmelerin transferleri bile sonuna kadar görünür kalır ve sanatçı dövmeli alanı sildiğinde silinmez.


Transfer kuruduktan sonra dövme başlar. Ve herkesin bildiği gibi bu işlem -beceri, yetenek ve teknik bilgi gerektirse de- deri altına bir tür mürekkep/boya zerk edilmesinden başka bir şey değildir. Dövme mürekkebi ise dövme endüstrisinde  -ikincisi dövme makinesi olmak üzere- en çok bilinen ürünlerden biri iken; geleneksel olarak minerallerin ve kömürün öğütülmesiyle elde edilmesi ve günümüzde oksitler, selenitler gibi metalik tuzların yanı sıra bitki ve plastik esaslı pigmentler içeren endüstriyel bir ürün olması daha az bilinen bir gerçektir. Dövme mürekkepleri söz konusu olduğunda, pigmentler ne kadar küçükse, cilt hücreleri tarafından o kadar iyi emilir ve tutulur. Ve iğnenin cilt üzerinde yumuşak bir şekilde hareket etmesi ve mümkün olduğunca az travmaya neden olması için sahaya yeni bir oyuncu tanıtılır; glide.


Glide, onu sadece petrol bazlı ürünlerden daha sağlıklı ve daha çevre dostu kılan ve petrolatumun yanı sıra bitki ve otlardan elde edilen bir jöle kremdir. Başlıca kullanım nedenleri, dövmeli cildi nemli tutmak ve cilt ile iğne arasındaki sürtünmeyi en aza indirerek cilt travmasını olabildiğince elimine etmektir. Cilt travmasını en aza indirmek çok önemlidir çünkü daha az travma, daha az kızarıklık anlamına gelir, böylece sanatçı daha rahat çalışabilir ve iz veya aşırı ağrıya neden olmadan detayların veya dolguların üzerinden daha fazla geçebilir. Glide ayrıca bir bariyer oluşturarak şablonu korur, böylece sanatçı fazla mürekkebi silerken şablonun zarar görmemesini sağlar.


TattooBull Supply iki tür kayma sunuyor: Original ve Bubble Gum. Bu ürünlerin ikisi de sanatçıların ve dövme severlerin sorunsuz dövme seansları ve sağlıklı dövmeler için ihtiyaçları için yaratıldı. TattooBull glideları antiseptik ve antiinflamatuar nitelikleri nedeniyle sağlıklı bir iyileşme sürecini desteklerler. Glide ayrıca nemi hapsederek cilt üzerinde bir bariyer oluşturup nemlendirirken yara dokusunu en aza indirir ve cildin kendini iyileştirmesi için korumalı ve uygun bir ortama oluşturur. Ayrıca, dövme sanatçılarının mürekkep haznelerini düzeneklerine yapıştırmak için glide kullandıklarını da göreceksiniz; bu, onu kullanmanın çok akıllı ve yaratıcı bir yoludur, ancak ürünün üretilme sebebi değildir. =)


Dövme seansı sırasında yaygın olarak kullanılan bir diğer ürün ise sabundur. Dövme seansı sırasında ve sonrasında kullanılan antibakteriyel sabun, köpük veya sulandırılmış sıvı gibi farklı şekillerde karşınıza çıkabilir. Ve tıpkı glide gibi dövme köpüğü veya sabunu da hem sanatçının çalışma alanındaki fazla mürekkebi cildi tahriş etmeden temizlemesine, hem de dövme yaptıran kişide ferahlık ve rahatlama hissi yaratmaya yarar yani hem sanatçılar hem de dövme severler düşünülerek üretilmiştir. Ayrıca dövme seanslarına özel oldukları için dezenfektan etkiye sahip olmakla beraber, Pain Freeze Foam ürünümüz gibi ağrı kesici özelliğe sahip olabilirler. Köpükler ve sabunlar büyük olasılıkla sanatçınızın seans sırasında cildinize sürdüğü son ürün olsa da; taze dövmenin nemlendirilmeden önce sık sık sterilize edilmesi gerektiğinden iyileşme sürecinde de kullanılabilen bir üründür, ancak bu, muhtemelen “Dövmenize Nasıl Bakım Yapmalısınız?”‘ veya daha ilham verici bir başlığı olan bir diğer blog yazısının konusu.


Hepsi bu kadar millet! Dövüşmeyin; dövme edinin!


Etiketler: Aftercare, Dövme, Dövme Bakımı, Dövme Malzeme
Nisan 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR